Mattító adalékok

Home/Termékeink/Adalékok/Mattító adalékok

A forgalmazott mattító adlékokat vizes és oldószeres rendszerbe ajánljuk elsősorban a festékipar számára.A Pigmentsolution GmbH cég fejlesztette ki a PS-Matt termékcsaládot, optimalizálva a filmképződés közben lejátszódó folyamatokat, ezzel kiváló mattító hatást érve el.

PS-Matt 60

termikus, nem felületkezelt mattító adalék, amelynek átlagos agglomerátum szemcsemérete 5.0-6.3 μm d50 (laser diffraktométerrel meghatározva)
Ez a hatékony mattító adalék pigmentált rendszerekbe ajánlott. Kiváló lebegtető hatású, ezért különösen a tiszta, átlátszó lakkokban jól alkalmazható. A festékfilmnek kiváló felületi simaságot eredményez.
A PS-Matt 60 univerzális adalék, jellemző profilja miatt.

PS-Matt 112

nem-felületkezelt, égetett szilícium-dioxid, amelynek átlagos agglomerátum szemcsemérete 5.0-6.3 μm d50 (laser difraktométerrel meghatározva)
Erre a mattító adalékra jellemző a kiváló hatékonyság és a maximális átláthatóság. Az egyedülálló tulajdonságprofil miatt különösen jól alkalmazható matt festékekhez, vízfestékekhez, vizes UV-lakkokhoz, átlátszó – és egyébb lakkokhoz , valamint fóliákhoz és fedő bevonatokhoz.

A PS-Matt 112 lehetővé teszi a háztartási vegyszerekkel szemben kiváló ellenálló képességű lakkok kialakítását. A nagy tisztaság és a rendkívül alacsony elektromos vezetőképesség miatt a PS-Matt 112 adalék jól használható különleges bevonatokhoz pl. forrasztó maszkok.

A PS-Matt 112 javítja a porlakkok folyási tulajdonságát és tárolási stabilitását.

PS-Matt teljesen amorfnak tekinthető. Évtizedes tapasztalatokból ismert, hogy a PS-Matt használata nem okoz egészségügyi károsodásokat. A szintetikus amorf szilícium-dioxid LD50 akut toxicitása meghaladja az 5000 mg / kg-ot. A PS-Matt nem irritálja a bőrt és a szemet.

A PS-Matt adalékok gyártása során folyamatos minőségellenörzés van. A minőségbiztosítás nem csak a kémiai-fizikai tulajdonságok ellenörzését végzi, hanem a hatékonyságot, és más specifikus tulajdonságokat valamint az elért hatást is teszteli – különböző lakkrendszerekben. pl.

  • nedvesítés
  • diszpergálhatóság
  • folyási tulajdonság
  • szuszpenzióképzés
  • mattító hatás
  • átlátszóság
  • bevonat felülete