Fotokatalitikus pigmentek

Home/Termékeink/Adalékok/Fotokatalitikus pigmentek

A PS-Photonox speciális, fotokatalítikus hatású pigment, szilikát töltőanyag mátrixban. Napfény / UV fény/ mesterséges fény hatására elbontja a káros kipufogó gázokat, szagokat, szerves anyagokat, zsírokat, csökkenti a levegőben a baktériumok, gomba spórák mennyiségét, gátolja a kültéri felületeken a moha és alga megtelepedését. Állandó öntisztító folyamatot indukál.

Szinte minden építőanyagon, elsősorban porózus felületeken alkalmazható:

  • természetes kő, beton vagy tetőcserepek és csempék
  • üvegen ( üveg homlokzatok, ablaküveg, kirakatok, télikertek, üvegezett csempe)
  • beltéri közösségi helyiségekben (pl. iskolák, ovodák, mozitermek, hangversenytermek, szállodák, éttermek, stb.
  • steril környezetben (például korházi helyiségekben – a Photonox mesterséges megvilágítás mellett is működik 100 lux fényerő már elégséges az aktiválásához)
  • díszszökőkutat tisztításakor is nagy sikerrel használják technikusaink az energiahatékonyság növelése és a környezetvédelem érdekében
  • aktívan hozzájárul a levegő, a felületek, a környezet állapotának javulásához

 

 

 

Ez a jövő környezetbarát megoldása!

PHOTO termékcsalád

PHOTO San

A Photo San egyszerre tisztító és fertőtlenítő hatású, kifejezetten erre a célra kifejlesztett készítmény.
Igen széles spektrumban baktérium, penészgomba, élesztő és alga ellen hatásos termék.
Kiválóan alkalmazható gyártó edények, kádak, csőrendszerek, szennyezett felületek ( akár homlokzat vagy más porózus felületek ) tisztítására és fertőtlenítésére is egy lépésben.

PHOTO Klar

A Photo Klar a PS-Photonox TiO2 fotokatalizátor tulajdonságán alapuló készítmény (VLC – Visible Light Catalists), mely a látható fény hatására aktivizálódik, és lebontja a káros szerves anyagokat és szaganyagokat, azokat veszélytelen összetevőkké alakítja. A Photo Klar készítményt éttermekben, nyilvános létesítményekben, konferencia és hangversenytermekben, mozi helységekben, lakóházakban, kórházakban, iskolák és ovodák termeiben, stb. alkalmazzák sikeresen. A felületen fotokataltikus öntisztulás megy végbe, a fotoaktív titán-dioxiddal kezelt felületek jellemzően hosszú ideig világosak, kosz mentsek maradnak. Fénysugárzás (napfény) hatására a szerves összetevők lebomlanak a felületen. A felületek tiszták maradnak, sőt hosszú ideig az ilyen felület baktérium mentsek marad.

PHOTO TOP

Algás, mohás, gombás, megsötétedett kültéri felületeket ( terméskő, beton, viacolor, stb) igen rövid idő alatt megtisztít, a felület világos lesz az UV-sugárzás hatására lejátszódó fotokatalitikus folyamat eredményeként. lást az elküdött 4 fotó IMG119,116, 120
Vizes oldata az ultra-finomra őrölt ( speciális technológia) TiO2-nak , mely nem pigmentként viselkedik. A termék színtelen filmet, bevonatot képez.
Katalizálja az UV hatására a szerves és szervetlen molekulák lebomlását
A készítmény hosszú ideig védelmet nyújt a kültéri felületek gombás, algás, stb fertőzésnek.

PHOTO Tex

A Photo Tex terméket speciálisan textíliákon történő utólagos bevonat kialakítására fejlesztették ki. A készítményt, mely hidrofób (víztaszító) és oleofób (szénhidrogén taszító) tulajdonságokkal rendelkezik, textíliák öntisztulása („self cleaning”) céljából fejlesztették ki. Az erős igénybevételnek kitett ülőbútoroktól kezdve a funkcionális ruházatokig elláthatók a különböző textíliák a Photo Tex készítménnyel, mely erős öntisztuló hatást biztosít, ill. könnyen tisztíthatóvá teszi a textíliát a szennyeződésektől. A terméket mind olajtartalmú, mind vizes alapú szennyeződések – mint pl. mustár, ketchup, kóla, bor stb. – eltávolítására teszteltük, és igen eredményesen bizonyult. Természetes eredetű fonalból és kevert szálból készült textíliákhoz használható.A kezelt teksztiliák felületéről a szennyeződések egy törlőkendő és enyhe tisztítószer segítségével egyszerűen eltávolíthatók. A textíliák max. 40°C-os vízben moshatók, 4-15 x kimoshatók, majd a kezelést meg kell ismételni.